čtvrtek 17. dubna 2014

CO JE TABLET?

JAK JE TABLET DEFINOVÁN?
Tablet je přenosný počítač ve tvaru desky s integrovanou dotykovou obrazovkou, která se používá jako hlavní způsob ovládání. Místo fyzické klávesnice se často používá virtuální klávesnice na obrazovce nebo psaní pomocí stylusu.
Zdroj: wikipedie

Tablet je mezistupněm mezi notebookem a kapesním počítačem.
Zdroj: wikipedie


Co se stane, když dcera daruje otci tablet:



JAK TO VIDÍM:
Je to šikovná malá věcička, kterou mohu mít neustále u sebe. V jednom malém zařízení mám kalkulačku, diář, fotoaparát, videokameru, úložiště souborů, přehrávač videa, internet, fotky, čtečku knih a spoustu aplikací, které mohou usnadnit život ve škole, i mimo ní.


SOUVISEJÍCÍ ODKAZY:
Jak to všechno začalo
Co je tablet
Tablet ano nebo ne
Jak si vybrat tablet



1 komentář:

  1. Myslím, že moc pěkně všechny výhody a nevýhody ze strany uživatele shrnuje tento článek:

    Tablety: zbytečné hračky, nebo užitečný luxus? Dva roky zkušeností - iDNES.cz
    http://goo.gl/6iD33

    Z textu:
    Vynikající na ukazování fotek nebo zběžné prohlížení webu. Fantastický při cestování nebo čtení komplexních PDF. Naopak při práci na delším textu se vám zasteskne po klávesnici a myši. A do kapsy také není ideální.

    Pro koho je tablet užitečná investice a pro koho jsou to vyhozené peníze? Podívejme se na typické scénáře.

    Pokud může něco z tabletu udělat vysoce použitelné zařízení pro různorodé obory a profese, pak jsou to zcela jistě aplikace. Pro Android i iOS vznikají desetitisíce aplikací, mezi kterými najdete kromě standardních utilit a multimediálních prohlížečů také skutečně skvosty. A to ať už jde o nákladné tabletové verze programu pro profíky nebo povedené freeware utilitky pro snadné čtení a psaní.

    Jsou lidé, kteří na svém tabletu píší poznámky, zápisky a články. Já to bez hardwarové klávesnice neumím. S jedinou výjimkou. Na tabletu se mi velmi pěkně a pohodlně tvoří myšlenkové mapy.

    OdpovědětVymazat